Bedrijfshulpverlening (BHV):

Heeft u personeel in dienst? Dan bent u volgens de Arbowet verplicht dagelijks tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) binnen uw bedrijf aanwezig te hebben. Deze is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming.

 

Wat leert u tijdens de BHV Basiscursus                                         

Levensreddend Handelen:

 

Tijdens het eerste onderdeel, Levensreddend Handelen, maakt u kennis met alles over Bedrijfshulpverlening. Na de cursus weet u alles over bijvoorbeeld ziektebeelden, (brand)wonden, verslikking/verstikking. Daarnaast leren we u onder andere hoe een stabiele zijligging moet worden uitgevoerd.

Het Levensreddend Handelen wordt afgesloten met het reanimeren. Natuurlijk leggen we u uit hoe een AED werkt en gaat u dit ook uitgebreid oefenen op de pop.

 

Brand, Blussen en Ontruimen:

 

Tijdens het onderdeel Brand, Blussen en Ontruimen maakt u om te beginnen kennis met de theorie van brand (de branddriehoek). Daarna leggen we u uit welke soorten brandblussers er zijn, wanneer u deze gebruikt en hoe u deze gebruikt. Tijdens de cursus zijn er voldoende mogelijkheden om zelf met een brandblusser aan de slag te gaan.


                                                                                                

Diploma/certificering NIKTA Basisdiploma BHV met certificaat

 

Geldigheid Eén jaar (te verlengen via jaarlijkse herhalingscursus BHV)